Radioplayer logo
Keskisuomalainen logo
Keskisuomalainen
Sanomalehti Keskisuomalaisen podcastit
Sanomalehti Keskisuomalaisen podcastit

Jaksot

Podcast: Lähitapiola areenan minihallin jääaika oli kuusi vuotta sitten liian vähän - syntyi ajatus joukkueesta nimeltä nimeltä SISU

perjantaina 24.3. 09 min
Leevi Kurki on yksi Paraolympiakomitean Tulevaisuuden tähdet -valmennusryhmän nuorista maajoukkuelupauksista. Kymmenen vuotta jääkiekkoa harrastanut Leevi saapui joukkueen valmentajan Teemu Kurjen kanssa kertomaan SISUn synnystä, parajääkiekkoilusta sekä Paraleijonien maajoukkueesta, jonka mukana SISUsta on jopa neljä pelaajaa.Viikonloppuna SM-liigan Parajääkiekon mestaruuspelit pelataan 25.–26.3. SISU Cupissa Tikkakosken jäähallissa.

Podcast: Suurlähettiläs Anne Saloranta: Suomi-kuva Latviassa on erittäin positiivinen

perjantaina 24.3. 11 min
Radio Keskisuomalainen haastatteli suurlähettiläs Anne Salorantaa, joka aloitti Suomen Riian suurlähetystön päällikkönä viime syyskuussa. Saloranta kertoo, että Latviassa ollaan turvallisuuden suhteen aiempaa valppaampia, ja esimerkiksi Suomen suurlähetystön edessä on ollut poliisipartio siitä lähtien, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan. Saloranta pitää kuitenkin Latviaa erittäin turvallisena matkakohteena ja kertoo, että Suomi-kuva Latviassa on erittäin positiivinen.

Podcast: Tempparitähti Johan Porkkala kertoo, miten syntyy maistuva kotisima

perjantaina 24.3. 12 min
Jämsäläisen Ylä-Porkkalan tilalla simasesonki on kuumimmillaan. Tilan isäntä Johan Porkkala kävi Radio Keskisuomalaisessa kertomassa siman valmistamisesta ja antoi käytännön vinkkejä kotisiman tekijöille. Samalla juteltiin tv-realitysarjoista, joihin Porkkala on osallistunut. Viimeisimmäksi hänet on nähty Temptation Island Suomi -sarjassa kumppaninsa Nina Asplundin kanssa.

Podcast: Nyt tuli kovan luokan koripallouutinen! JBA valmis nousemaan Korisliigaan, jos urheilullinen menestys sen seuralle suo

keskiviikkona 22.3. 31 min
Radio Keskisuomalaisen urheilu-aiheinen keskusteluohjelma Sporttiraati käsitteli keskiviikkona keskisuomalaista koripalloa. Mieskoriksessa tilanne on tällä hetkellä varsin hyvä, sillä Keski-Suomen joukkueet lähtevät hyvässä vireessä kohti koripallon I divisioona A:n pudotuspelejä. Jyväskylä Basketball Academy, äänekoskelainen Kipinä Basket ja Äänekosken Huima valloittivat runkosarjassa sijat kaksi, kolme ja neljä. Naiskoriksen tilanne on muuttunut takavuosista, sillä pitkään maakunnan lippulaivana toiminutta Huimaa ei ole nähty pääsarjassa useaan vuoteen.Sporttiraadissa olivat mukana JBA:n junioripäällikkö Toni Nyman, Huiman naisten menestysvuosien päävalmentaja Mervi Nurmi sekä koripallonkin parissa monessa roolissa mukana ollu Joni Vesalainen. Nyman kertoi ohjelmassa kahdesta paikallisesti merkittävästä korisuutisesta. Ensimmäinen on se, että pudotuspelit aloittava JBA on valmis ottamaan paikan Korisliigasta, mikäli urheilullinen menestys 1 divisioonan pleijareissa sen mukanaan toisi. Toinen iso uutinen on, että JBA tavoittelee Jyväskylään Euroopan ensimmäistä yliopistokoripallojoukkuetta. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Kuuntele podcast!Paikallisista urheilu- ja liikuntavaikuttajista sekä alan värikkäistä persoonista koostuva Sporttiraati kokoontuu radiossa aina keskiviikkoaamuisin. Ohjelmassa kuullaan avointa ja suoraa puhetta, vahvoja mielipiteitä sekä tositarinoita kulisseista urheiluun liittyvistä ilmiöistä sekä ajankohtaisista asioista.Sporttiraati kuullaan Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä aina keskiviikkoisin kello 8 uutisten jälkeen.

Keskisuomalaisen suuri vaalikeskustelu

tiistaina 21.3. 1:30 min
Keskisuomalaisen suuri vaalikeskustelu kokosi kuuden suurimman puolueen edustajat Aholaitaan tiistaina 21.3.2023.Keskustelijoina olivat istuvat ja ehdolla jatkoon olevat kansanedustajat Riitta Mäkinen (sd.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.), Petri Honkonen (kesk.) ja Bella Forsgén (vihr.) sekä kansanedustajaehdokkaat Janne Luoma-aho (ps.) ja Oskari Rantala (vas.).Juontajina toimivat Radio Keskisuomalaisen päätoimittaja Henri Berg ja Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen.

Kari Tyni ja Vaihtopenkki - vieraana Jari Elonen

maanantaina 20.3. 49 min
Toimitusjohtaja Jari Elonen johtaa merkittävää leipomoalan yritystä, jämsäläistä Elonen Oy:tä. Minkälainen on ollut Jari Elosen tie perheyhtiön johtoon? Minkälainen on ollut yrityksen tie pienestä leipomosta valtakunnalliseksi toimijaksi? Kuuntele Jarin ja Elosen tarina.

Seela Sella: Minua kiinnostavat ihmisten mielenkiintoiset elämät, joita saan elää näyttämöllä eri rooleissa

maanantaina 20.3. 12 min
Nöyrästi omaan työhönsä suhtautuva näyttelijä Seela Sella on nähty yli kuusikymmenvuotisen uransa varrella monissa rooleissa. Hän kuitenkin kuvailee olevansa “se mummu” joka ei onneksi ole jämähtänyt siihen minkälainen Seela Sella hän on. Kuuntele mikä rooli Sellalle on erityisesti jäänyt mieleen ja mitä hän ajattelee työn tuomista palkinnoista ja huomionosoituksista.

Jyväskylän kaupunginteatterin Olohuone-klubi

maanantaina 20.3. 13 min
Kourallinen Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijöitä kokosi teokset omaan elämäänsä pohjautuen ja syntyi Olohuone-klubi, joka on yhteen punottu kokonaisuus monologia, omaelämänkerrallista äänikirjaa, mimiikkaa, stand up -komiikkaa, tanssia, runoja ja laulua. Yksi klubin näyttelijöistä, Paavo Honkimäki saapui Lotta Kaltevan haastateltavaksi kertomaan muotoaan muuttavasta teatteriesityksestä, joka tuo teatterin intiimisti hyvin lähelle katsojaa. Ensi-ilta sai tekijöiden näköisestä illasta palautteen, joka on vaikuttanut katsojat niin nauruun kuin itkuunkin.

Onko jäähtynyt asuntomarkkina sijoittajalle oston paikka

perjantaina 17.3. 21 min
Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion maaliskuun jaksossa keskusteltiin asuntomarkkinan tilanteesta Keski-Suomessa. Markkina ei tällä hetkellä käy erityisen kuumana, sillä kauppamäärät ovat pudonneet vuoden takaisesta jopa 40 %. Myös keskimääräiset myyntiajat ovat pidentyneet reippaasti. OP Koti Keski-Suomen myyntijohtaja Jaakko Kerminen uskoo kuitenkin, että pohjakosketus voisi olla nähty. Mutta minkälainen on näkymä asuntojen hintojen kehitykselle korkojen edelleen noustessa sitkeän inflaation keskellä? Vahvasti lainarahaan nojaavien uusien ja uudehkojen asuntojen myynnissä on myös omat erityispiirteensä vanhempiin verrattuna.Yleisen asuntomarkkinakatsauksen lisäksi jaksossa puhuttiin erilaisista strategioista lähestyä asuntosijoittamista. Näitä ovat esimerkiksi osta ja pidä, osta ja myy, flippaus tai sijoittaminen rahastojen kautta. Asuntosijoittaminen on yksi vaihtoehtoinen sijoitusmuoto pörssilistatuille osakkeille sekä korkopohjaisille sijoituksille, joilla käydään kauppaa pörssissä. Vaihtoehtoisia sijoitusmuotoja on kuitenkin paljon muitakin kuin asunnot ja kiinteistöt; esimerkiksi metsä, maa, infra, listaamattomat yhtiöit ja hedge-rahastot. Vaihtehtoisia sijoituksia avasi Sijoitusradiossa OP Keski-Suomen asiakkuusasiantuntija Lauri Leikkonen.

Antti Saari onko meillä pankkikriisi?

torstaina 16.3. 10 min
Viikonloppuna kohistiin yhdysvaltalaispankkien kaatumisesta. Eilen kriisi levisi Eurooppaan, kun ongelmien keskiöön nousi sveitsiläinen jättipankki Credit Suisse. Kuinka paha kriisi pankkialalla on sylissään? Miten tilanne vaikuttaa Suomessa toimiviin pankkeihin? Henri Berg haastatteli Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä OP:n pääanalyytikko Antti Saarta.