Radioplayer logo
Keskisuomalainen logo
Keskisuomalainen
Sanomalehti Keskisuomalaisen podcastit
Sanomalehti Keskisuomalaisen podcastit

Jaksot

Podcast: Jokerit kohtaa KeuPa HT:n Jyväskylässä - toimitusjohtaja kävelee Jyväskylästä Keuruulle, mikäli LähiTapiola Areenan syyskauden yleisöennätys menee uusiksi

torstaina 28.9. 19 min
Radio Keskisuomalaisen Sporttiraadissa puhuttiin tällä viikolla Mestiksestä. Alkanutta kautta on hehkutettu kaikkien aikojen Mestis-kaudeksi. KeuPa HT:n toimitusjohtaja Juuso Mörskyn mukaan väite ole lainkaan tuulesta temmattu. Jokerien paluu suomalaiseen jääkiekkoon on ehtinyt täyttää halleja heti ensimmäisillä kierroksilla, mutta sarjan taso on Mörskyn mukaan muutenkin kovempi kuin aikoihin. Henri Bergin isännöimässä keskustelussa oli Mörskyn lisäksi KeuPan pelaaja Emil Kangasniemi. Puhetta käytiin niin Jokereista, Mestiksen tason noususta, suomalaisen jääkiekon sarjajärjestelmästä kuin perjantain KeuPa HT - Jokerit -ottelusta, joka pelataan Jyväskylässä.Paikallisista urheilu- ja liikuntavaikuttajista sekä alan värikkäistä persoonista koostuva Sporttiraati kokoontuu radiossa aina keskiviikkoaamuisin. Ohjelmassa kuullaan avointa ja suoraa puhetta, vahvoja mielipiteitä sekä tositarinoita kulisseista, urheiluun liittyvistä ilmiöistä sekä ajankohtaisista asioista. Sporttiraati kuullaan Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä aina keskiviikkoisin kello 8 uutisten jälkeen.

Podcast: Uupumus iski Hannele Veistolan unelmatyöhön

torstaina 28.9. 18 min
Hannele Veistola, 51, luopui unelmatyöstään äidinkielenopettajana kaksi vuotta sitten, kun terveys petti uupumuksen takia.– Lupasin vuosia sitten itselleni, että teen opettajan työtä niin kauan kun se tuntuu hyvältä.

Podcast: Poliisi toivoo ennaltaehkäisevänsä nuorten häiriökäyttäytymistä, jossa saatetaan esimerkiksi ryöstää merkkivaatteita uhrin päältä

torstaina 28.9. 07 min
Nuorten oirehtimiseen puuttumista pohtiva työryhmä käynnisti tavan ennalta estää ja torjua lisääntyvää nuorten häiriökäyttäytymistä ja katuryöstelemisen ilmentymistä Sisä-Suomessa. Jyväskylässä sekä Tampereella aloittaa lokakuussa kaksi poliisityöparia, jotka keskittyvät nuorisorikollisuuden torjuntaan. Sisä-Suomen poliisilaitoksen Tiedustelun ja ennalta estävän toiminnan yksikön rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Markus Antila kehuu nuoria, jotka ovat viisaita ja rehellisiä ja kertoo, että kadulla partioivat poliisit liikkuvat nuorten keskuudessa ja tiedustelevat esimerkiksi ovatko he tulleet ryöstetyksi. Tarkoituksena on edistää katuturvallisuutta ja tuoda muun muassa esiin piilorikollisuutta, jonka vuoksi rikokset eivät välttämättä tule poliisin tietoon kostamisen kierteen pelon vuoksi. Äärirajoille viedyt poliisin resurssit eivät työllistä muita resursseja vaan katupartiointi pyrkii vähentämään tutkinnan painetta kadulla viemällä tavattavien rikosepäilyjen tutkinnan parin toimesta loppuun asti.

Podcast: Aina kun valmentaja pääsee sellaiseen tilanteeseen että pelaaja tulee kertomaan heille omasta elämästään, silloin on onnistunut, jääkiekkovalmentaja Ville Nieminen sanoo

tiistaina 26.9. 20 min
Maanantaina vietettiin Valmentajan päivää. Omasta valmentamisestaan sekä uransa aikaisista valmentajasta studiossa piipahti puhumassa JYPin valmennuksesta Ville Nieminen. Keskustelua syntyi myös Niemisen omien lasten harrastamisesta ja heidän valmentajistaan.Kuuntele millaisena Nieminen näkee tämän päivän valmennuksen ja miksi on hyvä, että jääkiekkovalmentajissa on myös “vanhan liiton” valmentajia.

Podcast: Jopa ala-asteikäiset lapset kyselevät toisiltaan julkisilla paikoilla kuten bussissa “oisko sulla vapee”

tiistaina 26.9. 12 min
Schildtin lukion kolmannen vuoden opiskelija ja opiskelijakunnan hallituksen jäsen Jenna Malinen on hyvin tietoinen koulussa näkyvästä vapettamisesta. Hänen mukaansa sitä harrastetaan enimmäkseen koulun invavessoissa. Radio Keskisuomalaisen haastattelussa keskustelua syntyi siitä, tietävätkö nuoret tämän sähkötupakoinnin vaaroista ja millaisin keinoin nuorten päihteidenkäyttöä voisi kouluissa vähentää. Malisen mielestä opiskelijoiden asenne lähestyvästä aikuisuudesta vaikuttaa kokeilunhaluun ja kokeilun takana ei ole tietoisuutta vaan mukaan lähdetään ryhmäpaineen kautta. Moni ajattelee, että tämä on ihan viatonta homma eikä vapettamisen vaaroista ja myrkyistä ei välttämättä tiedetä, Malinen kiteyttää.

Podcast: Timo Rautianen tulkitsee Gösta Sundqvistin klassikoita uutena Leavings-orkesterin solistina

tiistaina 26.9. 16 min
Leevi and the Leavingsin klassikot raikaavat alkuvuodesta 2024 ympäri Suomea, kun Leavings-Orkesteri suuntaa kiertueelle yhdessä Timo Rautiaisen kanssa. Leevi-alkuperäisjäsenten muodostama yhtye on tehnyt vuosien varrella menestyskiertueita vaihtuvien solistien kanssa. Mikin varressa on nähty muun muassa Siiri Nordin, Jarkko Martikainen ja Jouni Hynynen. Tammikuussa 2024 Leavings-Orkesteri suuntaa klubikiertueelle uuden solistin kera, kun Timo Rautiainen tarttuu mikin varteen tulkitsemaan Gösta Sundqvistin klassikkobiisejä. Luvassa on yhtyeen mukaan kaikki rakastetut kappaleet mahdollisimman alkuperäisinä sovituksina. Rautiainen ja basisti Risto Paananen kävivät tiistaina Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä Henri Bergin haastattelussa.

Teatteri Eurooppa Neljän uutuudessa lapset ovat fiksumpia kuin aikuiset

maanantaina 25.9. 15 min
Teatteri Eurooppa Neljän 23. syyskuuta ensi-iltansa saanut Isäni on Supermies -näytelmä on suunnattu alakoululaisille, mutta tekijöiden mukaan aikuisiakin viihdyttää esimerkiksi pilke silmäkulmassa tehty samaistuttava “kreiseily”.Arjen supersankaruudesta Radio Keskisuomalaisen haastattelussa keskustelivat Teatteri Eurooppa Neljän taiteellinen johtaja Antti Lattu sekä näyttelijä Hannu Rantala. – Tässä näytelmässä lapset ovat fiksumpia kuin aikuiset, ja sitä kautta aikuiset voivat nauraa itselleen hyväntahtoisesti, ja se on hyvä lähtökohta koko perheen teatterille, tuumailee ihan tavallista Lauri Virtasta näyttelevä Hannu Rantala.

Kansallisen mediatutkimuksen tulokset nostivat Keskisuomalaisen Suomen kolmanneksi suurimmaksi tilattavaksi sanomalehdeksi

perjantaina 22.9. 14 min
Tänään julkaistun Kansallisen mediatutkimuksen tulokset nostivat Keskisuomalaisen Suomen suurimmista tilattavista sanomalehdistä tavoittavuudeltaan viidenneltä sijalta kolmanneksi suurimmaksi.Digilukeminen on kaikenikäisten keskuudessa yleisin vaihtoehto, kertoo Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen Radio Keskisuomalaisen haastattelussa. Kyseessä on valtakunnallinen trendi, sillä myös yli 65-vuotiaiden digitaalinen lukeminen ohitti painetun lehden mittauksessa viimeisen vuoden aikana.

Podcast: Suurielkeinen viihdeshow, menestys vai kaverit - mikä houkuttaa innokkaan penkkiurheilijan paikan päälle urheilutapahtumiin?

keskiviikkona 20.9. 27 min
Radio Keskisuomalaisen Sporttiraadissa keskusteltiin siitä, mitkä tekijät ovat intohimoiselle penkkiurheilijalle tärkeimmät syyt seurata urheilua paikan päällä. Raadissa olivat mukana viime kaudella kaikki JYPin Liigaottelut paikan päällä todistanut Tony Krats, useita eri lajeja innokkaasti seuraava sanomalehti Keskisuomalaisen taloustoimituksen esimies Jorma Rahkonen sekä joukkueurheilun monitoimimies Joni Vesalainen.Paikallisista urheilu- ja liikuntavaikuttajista sekä alan värikkäistä persoonista koostuva Sporttiraati kokoontuu radiossa aina keskiviikkoaamuisin. Ohjelmassa kuullaan avointa ja suoraa puhetta, vahvoja mielipiteitä sekä tositarinoita kulisseista, urheiluun liittyvistä ilmiöistä sekä ajankohtaisista asioista. Sporttiraati kuullaan Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä aina keskiviikkoisin kello 8 uutisten jälkeen.

Aaltoalvarin peruskorjauksen ensimmäinen osa on valmistunut

tiistaina 19.9. 03 min
Jyväskylä Liikkeessä! -ohjelmassa keskustellaan vesiliikuntakeskus Aaltoalvarin peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen valmistumisesta. Syksyllä pääsee polskimaan jälleen kylpyläosastolle, joka avautuu kahden vuoden remontin jälkeen uudistuneena. – Aaltoallasta on odotettu pitkään, koska aaltoja ei ole muualla Jyväskylässä. Halliin tulee myös uusi poreallas, kertoo uimahallien palveluesihenkilö Minni Ukonsaari. Aaltoalvarin uutuus on laajennusosaan avautuva 25 metrin pituinen muuntoallas, jossa veden korkeutta voi säätää käyttäjien tarpeen mukaan. Alakoululaisille veden korkeus voi olla esimerkiksi 1,3 metriä ja uimaseurojen uimareille tätä syvempi,Jyväskylä Liikkeessä! -ohjelmassa kuullaan uusi jakso viikoittain Radio Keskisuomalaisessa aina tiistaisin klo 12.05 ja uusintana lauantaisin klo 15.30.